top of page
211003_knal_try_out_354.jpg

Meurman & de Rudy?

Meurman & de Rudy is het muziektheatergezelschap van (theater)makers Ruth Bruyneel en Bas Van den Bogaert, opgericht in 2019.

We maken kleine voorstellingen over grote onderwerpen voor al wie (eeuwig) jong is. Beeldend theater met muziek als medespeler. Ons docentschap is onlosmakelijk verbonden met ons makerschap: we kennen de leefwereld en de vragen van ons publiek en beschouwen het klaslokaal als inspirerende onderzoeksruimte om onderwerpen af te toetsen, ideeën uit te testen en onze theatrale taal verder te verdiepen.

 

Er staat geen leeftijd op het aanwakkeren van verbeelding, het prikkelen van fantasie, het delen van kleine en grote verhalen en het samen filosoferen over hoe en waarom de wereld draait zoals ze draait. We mengen beeld, beweging, muziek en tekst wanneer we verhalen maken over dingen zo klein als een turnmat of zo ongrijpbaar als het heelal. 

Meurman & de Rudy zijn Bas Van den Bogaert & Ruth Bruyneel. Samen met Jeroen D'hoop, Sara Gracia Santacreu, Fran Van Gysegem, Elise Linsen, Simon Horsten, Thibaut Princen, Sofie Joan Wouters, Elke Van der Kelen, Daphne Agten en Elisabeth Deloore spelen en maken we onze voorstellingen in Vlaanderen, Brussel en Nederland. 

bottom of page